Betting på E-sport

Idag har det blivit allt mer vanligt att satsa pengar på e-sport. Detta för att det både kan höja stämningen samt generera i extra pengar. De flesta spelbolag tillhandahåller idag e-sportbetting. Att satsa pengar på e-sport går till på samma sätt som när man satsar sina pengar på traditionell sport. För att förklara ordet ”odds” kan man säga att det är förhållandet mellan insats och vinst vid en vadhållning. Är det höga odds på till exempel ett visst fotbollslag på en match genererar en satsning på det här utfallet potentiellt en väldigt hög utdelning. Samtidigt innebär dock högre odds en mindre chans att det blir det här utfallet. Tvärtom gäller då att låga odds ger en lägre utdelning men desto större chans att det blir just det utfallet. Till skillnad från t.ex. casinospel, så anses betting på e-sport och odds mer av ett skicklighetsspel. Ju mer man kan om sporten och lagen som deltar, desto större är chanserna för en eventuell vinst.

Vad är viktigt att tänka på gällande betting på e-sport?

Det är viktigt att tänka på att innan man placerar e-sportbetsen bör man kolla upp lite om lagen/spelarna i fråga. Detta i syfte att öka sina chanser till att lägga bets som vinner. Det finns några saker man bör kolla upp innan man satsar sina pengar, bland annat om något lag har hemmaplan som kan vara avgörande eller hur deras nuvarande form är. För att man ska lyckas inom e-sportbetting gäller det därmed att man är lite insatt i det man tänker spela på. Ett tips är att hålla sig uppdaterad på nyhetssidor samt olika forum om spelarbyten samt övriga faktorer som kan ha en påverkan. Tänk också på att satsa smart, fundera över hur man bäst kan maximera sina vinster.

Betting på Quake

Från år 2006 har det varit möjligt att spela Quake om pengar. För att kunna vara med och tävla om pengar måste man först och främst ha det aktuella spelet på sin dator installerat. Xbet:s spelfunktioner aktiveras när man laddar ner och installerar ett tilläggsprogram som behövs. Sedan kan då användaren välja olika slags ”rum” som alla har olika nivåer på sina insatser. Företaget Gamelio som ligger bakom lanserandet av vadslagning på Quake 4 menar på att spelarna då även skulle ges möjligheten att sno folks pengar – inte bara ta deras liv i spelet. Själva affärsidén går ut på att spelarna själva satsar sina pengar. Exempelvis kan det gå till så att man satsar tolv euro varav då två euro går till Gamelio och resterande tio euro går till prispotten. Användarna måste själva äga spelen, sedan står Gamelio till tjänst med servrar att spela på samt själva vadslagningssystemet. Gamelio tillhandahåller dessutom ett rankningssystem som ger spelarna ett hum om kvaliteten på sitt motstånd. Det har varit ett stort intresse att satsa pengar på Quake. Den ökade spänningen i vadslagningen genererar dock även i en del risker. Det kan, som alltid med vadslagning och spel om pengar, generera i ett visst beroende och spelmissbruk. Det är därför väldigt viktigt att spelbolagen som sysslar med betting och vadslagning inte uppmanar spelarna att spela eller satsa mer än vad de är kapabla till. Att spela spel ska ju trots allt i grund och botten bringa glädje och roa människor.