Fler spel vi rekommenderar

Quake är ett mycket populärt spel på dagens marknad för datorspel och det finns förmodligen flera personer som inte tycker sig gilla något annat spel än just Quake. Detta eftersom Quake är ett väldigt enkelt spel att tycka om och det går snabbt att bli riktigt bra på Quake. Quake kan ses som ett väldigt unikt spel i sig men det finns faktiskt en del spel som påminner en del om Quake och några av dem ska tas upp här som exempel.

Warsow

Warsow erbjuder, precis som Quake, en futuristisk värld där svingande grisar och laserpistolbärande cyberpunkare strövar omkring helt fritt på gatorna. Spelet Warsow handlar om hastighet och rörelse. Spelaren kan då ta till flera olika metoder för att snabbt ta sig fram genom de olika spelarenorna, bland annat genom att hoppa med hjälp av funktionen ”walljump”. I spelet bör man försöka ta power-ups innan fienden gör det samt plantera en bomb innan någon ser och invänta fiendens reaktion när de upptäcker att något inte riktigt står rätt till. Målet med Warsow är att erbjuda ett snabbt och roligt konkurrenskraftigt spel där inget blod eller några tarmar flyger omkring i luften. Istället för blod används röda stjärnor för att indikera att någon blivit träffad. Detta är därmed ett roligt spel som påminner en del om Quake så vill man vidga sina vyer lite från Quake, är detta spel ett jättebra tips.

Nexuiz

Spelet Nexuiz är ett FPS-spel i 3D-miljö, precis som Quake. Nexuiz är ett spel till PC som består av en fri programvara och skapat av Alientrap Software som distribueras under GNU GPL-licensen. Spelmotorn DarkPlaces använder sig Nexuiz av som är en väsentligt mer modifierad variant av spelmotorn som Quake använder. Nexuiz är dessutom framförallt inriktat på multiplayer, som även en del av Quakes uppföljningar är. Spelet stöder dessutom flera nya speltyper eller även helt omgjorda versioner som på ett snabbt sätt går att lägga till vilket är liknande som Quake erbjuder. Dessutom stöder Nexuiz väldigt många, om kanske inte alla, Quakemodifikationer. Dock fungerar kanske inte alla riktigt lika bra. Nexuiz använder även samma banformat som Quake III Arena gör samt erbjuder många liknande verktyg för att skapa dess innehåll tillgängliga. Med dess futuristiska science fiction-miljö påminner spelet Nexuiz extremt mycket om Quake vilket därmed är ett roligt tips att testa på om man känner för något annat än Quake någon gång.

OpenArena

Det här är ett datorspel som också utspelar sig i 3D-miljö och tillhör genren ”first-person shooter”, precis som Quake gör. Spelet är utvecklat av OpenArena-team som främst utvecklat spelet med en fri programvara samt med öppen källkod. Dessutom utgörs OpenArenas spelmotor av liknande typ som Quake III: Arena använder sig av, det vill säga id Softwares GNU-GPL-licenserade motor. Detta spel upplevs på precis samma sätt som Quake III Arenas. Båda spelen innehåller enspelarläge där man kan spela mot datorstyrda motståndare samt flerspelarläge för nätverks – och onlinespel mot andra spelare. I OpenArena kan man som spelare välja mellan 20 olika karaktärer och spelet går ut på att sedan döda så många motståndare som möjligt i syfte att samla på sig poäng och genom det vinna spelet. Till sin hjälp har man som spelare en stor vapenarsenal som är särskilt utformad för olika situationer. Spelet påminner väldigt mycket om Quake där man utgör en form av krigare som ska bekämpa diverse fiender som kommer i ens väg.