Karaktärerna i spelen

Det finns en hel del olika karaktärer som tar plats i spelet Quake. Flera av dessa karaktärer som existerar i dagens uppföljningar har följt med sedan det ursprungliga Quake lanserades, aningen med en del utvecklingar. Huvudkaraktären i Quake är Ranger. En person som initialt blivit kallad ”Quake-killen” eller ”Quakes huvudperson” är karaktären som dök upp i Quake Arena III med exakt samma utseende samt en beskrivning som matchar händelserna som drabbar huvudpersonen i Quake. Ranger är den enda överlevande av ”Operation Counter” och har uppdraget att ta ner fiendens ledare ”Quake”. Ranger har en bakgrund som marin i specialstyrkorna. I spelet får Quake ett telefonsamtal omkring klockan 04:00 på morgonen och infinner sig på den hemliga basen klockan 05:30. Där får han veta av befälhavaren att genom ”Slipgate-teknologi” kommer de nu att kunna utnyttja denna för att omedelbart transportera människor samt gods från en plats till en annan. Men en fiende vid namnet Quake använder sin egen Slipgate-teknologi till att sätta in sina styrkor i några av jordens hemligaste baser i syfte att döda, stjäla samt kidnappa. Ranger blir då ansvarig för Operation Counter, hitta Quake och stoppa henne, innan det är för sent. Rangers mål involverar oftast att tala mindre och döda allt som kommer i hans värld.

Vem är Quake?

Quake eller Shub-Niggurath som hennes riktiga namn är den absolut största härskaren och monster i Quake-världen och dessutom den allra sista bossen. Shub-Niggurath är modern till alla de monster som strövar fritt runt i Quakes dimensioner. Hon har gett upphov till en hel armé att invadera jorden med hjälp av människans egen portalteknologi. Att bekämpa Shub-Niggurath samt hennes invasion av jorden är det viktigaste målet med spelet. Shub-Niggurath har skickat ut Shamblers och Vores att döda Ranger, så det är upp till Ranger att hitta och bekämpa Shub-Niggurath (Quake) innan han själv elimineras av hennes onda krafter. Det enda sättet att döda Shub-Niggurath är genom att använda ”SpikedSphere”. Inget annat vapen kan ta kol på henne. Det gäller därmed för Ranger att först hitta detta dödliga vapen.

Vad har karaktären Visor för roll i Quake?

Visor är en spelbar karaktär och en krigare på fiendens sida i Quake III Arena singleplayer. Visor är en mycket mystisk krigare som aldrig talar om sitt förflutna. Han uppges vara en man med blodstänk på sin metallrustning och med ett metallvisir som döljer hans grymma ansikte. Visor visar dock på en ganska långsam rotationshastighet och hans reaktionstid är också väldigt långsam, till skillnad mot alla andra gladiatorer. Visor är ganska aggressiv och attackerar vem som helst. Han gillar överraskningsanfall bakifrån så det gäller att alltid vara uppmärksam i Quake-världen. Dessa karaktärer är endast några av många många fler karaktärer men de här tre är de största och mest välkända. Det finns många fiender i spelet Quake att bekämpa för huvudkaraktären Ranger i jakten på att till slut bekämpa storbossen samt stoppa invasionen mot jorden samt dess mänsklighet. Ett väldigt fartfyllt och spännande spel helt enkelt för den som vågar ge sig in i Quake-världen.