Lite speltips

Spelet Quake består av 38 separata nivåer eller ”kartor” som är grupperade till sju episoder. Varje enskild spelares nivå representerar en individuell dimension som spelaren kan få tillgång till genom magiska portaler som upptäcks under spelets gång. Det finns två olika sätt att spela Quake, antingen som SinglePlayer eller Multiplayer. Den grundläggande versionen av spelet innebär att spelaren spelar nivåerna på egen hand och bekämpar fienderna också på egen hand. Detta spelläge är det enda läget där en spelare kan spara eller ladda upp ett spel. Det här är dessutom det enda sättet som fusk kan genomföras på i konsolen utan att behöva ändra spel-filerna. Sedan är det andra spelläget multiplayer och innebär att spelare kan ställa in servrar för att spela med andra spelare. Det finns kartor eller nivåer som skapats specifikt för multiplayer. Spelarna kan dock även spela multiplayer-versionen av singleplayer-nivåer. I multiplayer-versionen spelar man alltså mot varandra istället för mot datorstyrda fiender.

I detta spelläge finns därmed inga fiender, däremot finns fler vapen och ammunition spridda över de olika nivåerna att få tillgång till. I detta spelläge är det huvudsakliga målet för alla spelare att döda andra spelare för att på så sätt få poäng. Däremot om en spelare skulle råka ta död på sig själv genom till exempel explosiva vapen på sig själv eller genom en fälla så förlorar man en poäng. Det gäller självklart också att undvika att bli dödad av en annan spelare och försöka döda alla själv och på så sätt vinna spelet. För att bekämpa fienderna, det vill säga de andra spelarna, måste man få tag i olika vapen på de olika nivåerna.

Värdefulla tips

Det är väldigt viktigt att känna till kartan man spelar på. Försök att lära vart de olika vapnen, ammunitionen samt hälsopaketen finns placerade. Detta kan vara bra att göra i spelläget ”singleplayer” innan man ger sig in i de olika servrarna och spelar mot andra spelare. På så sätt har man lite mer fördel gentemot de andra spelarna. Ett annat tips är att använda sig av så kallad ”strafejumping” för att på ett snabbt och effektivt sätt flytta sig mellan olika kartor. Ett annat smart tips är att hitta någon som är riktigt bra på spelet och sedan följa denna person. Man lär sig väldigt mycket genom att imitera någon annan. Tänk också på att hela tiden förbättra vapenkunskaperna, detta har man mycket nytta av när man ska bekämpa fienderna.