Quake 4

Spelet är utvecklat av Raven Software, som är en datorspelstillverkare, och id Software. id Software ligger bakom flera spel som har varit mycket avancerade när det gäller teknik och grafik. Quake 4 är den fjärde i Quake-serien. Det är ett militärt science fiction-spel av sorten ”first person shooter” och det innebär att spelet är centrerat runt ett vapen som delvis syns i bild. Spelskärmen är spelarens ögon och synfält och den som håller i vapnet. Spelet spelas från första parkett och det är spelaren som är huvudrollsfiguren.

Handling

Spelet tar vid där Quake II slutade och utspelar sig under samma krig som “Enemy territory: Quake wars”. Spelaren får ta upp en kamp mot en utomjordisk ras, som har gått till attack mot jorden. Spelet inleds med att besättningens skepps skjuts ner och kraschar mitt i en krigszon på planeten Strogg, där dessa utomjordingar kommer ifrån. Nu börjar en kamp om att slutföra olika uppdrag med livet i behåll, likaså måste olika fordon manövreras fram. Efter en lyckosam flykt från Strogg, får de i nytt uppdrag att infiltrera en av Stroggs centrala kommunikations hubbar. Tyvärr blir kaptenen tillfånga tagen, men lyckas åter igen ta sig tillbaka hem och där inser man att han besitter förmågor som kan förgöra Strogg varelserna för gott.

Spelkaraktärer

Några av spelkaraktärerna man möter i spelet är Matthew Kane, en överlevare och den ende som har överlevt fångenskapen hos Strogg. Hans kropp har delvis ersatts med robotdelar och han har fått ett inplantat inplanterat i hjärnan medan han var fånge hos motståndarna. Många ser honom inte som en människa längre, men han kan vara en värdefull bricka i kriget mot Strogg. Scott Voss var den som ledde överfallen på Strogg och var högste ledaren för Rhino, men även den som fick in Matthew Kane till Rhino. Sergeant Nikolai ”Sledge” Slidjonovitch, en 25 årig vapenexpert från St Petersburg i Ryssland. Han växte upp på en gård och hans far var olympisk världsmästare i tyngdlyftning. Istället för att läsa till ingenjör tog han värvning och hans smeknamn har han fått efter att ha slaktat en Strogg och använt lemmarna för att skydda sig mot andra tills hjälp kom. En annan karaktär är Dell Morris, en 24 åring från Toronto, Canada. Han är en kommunikations expert på gott och ont. Han pratar gärna länge och mycket, vilket inte alltid är så populärt bland hans lagkompisar.

Det är ett händelserikt och intressant spel. Det är alltid något som händer och att spela på första parkett ger en speciell upplevelse.